© Katrien Vermeire

Latest news

 • Řezači kamene

   
 • Book presentation: Řezači kamene

   
 • De ongelooflijke veranderingen van meneer Afzal in Gent

  "De revolutie begint met een wandeling in het park tijdens de kantooruren", of met een verteller die in huiskamers en voorgeborchten verhaalt van ongelooflijke veranderingen. Zo'n verteller is Pieter De Buysser.... De epische en hilarische Afzal-vertelling veroorzaakt een ernstige, radicale, volstrekt ironieloze gebeurtenis: er ontstaat een opening, een mogelijkheid tot iets nieuws. Iedereen, werkelijk iedereen zou de ongelooflijke veranderingen van Meneer Afzal moeten meemaken."

  De Morgen

   

  “Het verhaal verrast bij elke zin op fysiek, emotioneel en intellectueel niveau.
  … Elke keer als je denkt dat je het geheel kunt overzien, komt De Buysser met een wending die je nooit zag aankomen.
  … Door Meneer Afzal lukt het met gemak. Het gebeurt in het Nederlands theater helaas maar weinig dat een maker zo rigoreus voor het verhaal en de fantasie durft te gaan. De Buysser is dan ook een Vlaming.”

  Blog Elly Scheele

   

  "...in plaats van je tong te breken op die ellenlange titel, kan je beter enkele woorden van lof in de mond nemen. Tekstschrijver en verteller Pieter De Buysser leverde namelijk een staaltje van de
  hoogste vertelkunst af. ... Een must see."

  Het Nieuwsblad

  www.circagent.be

   
 • "Een bijzonder fascinerend romandebuut."

   

  "...lang geleden dat we nog eens een debuterende schrijver lazen die ons met zoveel determinatie zijn boek in zoog als De Buysser hier doet."

  http://www.enola.be/meer/boeken/21506:pieter-de-buysser--de-keisnijders

   
 • De Groene Amsterdammer over De Keisnijders

  VROLIJKE MOORDZUCHT

  Ze trekken veel bekijks. Ze bivakkeren aan de voet van een merkwaardig cirkelvormig gebouw en houden elkaar bezig met vreemde spelletjes en discussies. Je zou kunnen zeggen dat ze inspelen op de komst van een catastrofe. En wie weet, denken ze, komt uit zo’n onvermijdelijke catastrofe iets behoorlijks voort, daar hopen ze op. Een van die ouderen formuleert het als volgt: ‘Hoe kunnen we inspelen op de vrijheidslievende onzekerheid die dat wat zeker komt op losse schroeven weet te zetten?’ En even terug zegt hij: ‘Maar wie maakt plaats voor het geniale niet-weten?’ De Buysser houdt van dit soort paradoxen, de hele roman staat er vol van en geeft er een, hoe moet ik het zeggen, verwachtingsvolle sfeer aan, misschien is utopische sfeer een betere omschrijving.

  Read more...