© Katrien Vermeire

Latest news

 • De zonder zon


  *"De zonder zon zon" een nieuw stuk van Pieter De Buysser met Jaak Van Assche en Zouzou Ben Chikha in regie van Ruud Gielens speelt van 14/10 tot 29/10 in T'arsenaal in Mechelen. Op 4/11 in De Warande in Turnhout en nadien op tournee.

  Info en tickets hier: http://www.tarsenaal.be/

  *De tekst "De zonder zon zon", uitgegeven bij Bebuquin, is vanaf nu te koop in de boekhandel en voor en na de voorstelling.

  *On October 18, Pieter De Buysser will give a lecture at the 2016 Forum 2000, in Czech Republic, Prague, on the legacy of Vaclav Havel, This years Forum 2000 team is: "The courage to take responsibility" 

  http://www.forum2000.cz/en/homepage

  this website is currently under reconstruction, we apologize for not being completly up to date

  Bewaren

   
 • Řezači kamene

   
 • Book presentation: Řezači kamene

   
 • De ongelooflijke veranderingen van meneer Afzal in Gent

  "De revolutie begint met een wandeling in het park tijdens de kantooruren", of met een verteller die in huiskamers en voorgeborchten verhaalt van ongelooflijke veranderingen. Zo'n verteller is Pieter De Buysser.... De epische en hilarische Afzal-vertelling veroorzaakt een ernstige, radicale, volstrekt ironieloze gebeurtenis: er ontstaat een opening, een mogelijkheid tot iets nieuws. Iedereen, werkelijk iedereen zou de ongelooflijke veranderingen van Meneer Afzal moeten meemaken."

  De Morgen

   

  “Het verhaal verrast bij elke zin op fysiek, emotioneel en intellectueel niveau.
  … Elke keer als je denkt dat je het geheel kunt overzien, komt De Buysser met een wending die je nooit zag aankomen.
  … Door Meneer Afzal lukt het met gemak. Het gebeurt in het Nederlands theater helaas maar weinig dat een maker zo rigoreus voor het verhaal en de fantasie durft te gaan. De Buysser is dan ook een Vlaming.”

  Blog Elly Scheele

   

  "...in plaats van je tong te breken op die ellenlange titel, kan je beter enkele woorden van lof in de mond nemen. Tekstschrijver en verteller Pieter De Buysser leverde namelijk een staaltje van de
  hoogste vertelkunst af. ... Een must see."

  Het Nieuwsblad

  www.circagent.be

   
 • "Een bijzonder fascinerend romandebuut."

   

  "...lang geleden dat we nog eens een debuterende schrijver lazen die ons met zoveel determinatie zijn boek in zoog als De Buysser hier doet."

  http://www.enola.be/meer/boeken/21506:pieter-de-buysser--de-keisnijders